Turister välkomnas i Thailand – till femstjärnig karantän

Här kan vi lägga upp samt diskutera nyheter om Thailand, både lokalt och internationellt sålänge det går att relatera till Thailand på något sätt.
Martin
Site Admin
Inlägg: 5
Blev medlem: 12 jun 2020, 10:23

Turister välkomnas i Thailand – till femstjärnig karantän

Inlägg av Martin »

"Thailand börjar sakta öppna upp för turister. Det handlar än så länge bara om ett begränsat pilotprojekt med specialvisum på turistön och svenskfavoriten Phuket i Thailand. Men går allt smidigt här vill landet så småningom börja välkomna utländska turister till andra platser.
Nio hotell med 1 222 rum, främst av den lyxigare sorten, har fått grönt ljus för att fungera som karantänplatser. Internationella turister måste nämligen sitta isolerade i två veckor och ta två covidtester innan de tillåts att resa fritt i landet. På ett av hotellen kostar karantänsvistelsen motsvarande 47 000 kronor för en person eller 166 000 kronor för en familj om fyra.
Antalet turister som släpps in i Phuket kommer till en början att begränsas. I oktober väntas bara runt 100, enligt turistmyndighetens senaste besked.

Om någon försöker lämna sin bungalow under den femstjärniga karantänen kan polis vara på plats inom en kvart. Övervakningskameror kommer dessutom att hålla extra koll på att gästerna stannar på hotellområdet. Premiärministern har också sagt att turisternas förehavanden kommer att övervakas genom mobilappar – även efter det att de har klarat av isoleringen. Intresset för Thailandsresorna tycks vara stort trots de omfattande restriktionerna.
– Det är i själva verket en gyllene bur, säger en 50-årig dansk, som planerar en resa till Suppachoke Laongphets hotell."

-Källa https://www.thailand-idag.asia/thailandsnyheter/
Phuketarian
Inlägg: 1
Blev medlem: 15 okt 2020, 14:37
Stad och land: Thailand, Phuket

Re: Turister välkomnas i Thailand – till femstjärnig karantän

Inlägg av Phuketarian »

Billigt var det ju inte precis.. undra hur populärt det kommer bli.
Skriv svar